wave

Groep 6-7

De groep van juf Wendy en juf Inge

Welkom op de pagina van groep 6-7

De groep van juf Wendy en juf Inge. Op maandagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend heeft juf Inge groep 6 en juf Wendy groep 7. De rest van de tijd is groep 6/7 samen bij juf Wendy. In deze groep gaan we verder met de vakken Taal, Spelling, Technisch lezen en Begrijpend lezen. Ook gaan we door met Engels op gebied van spreek-, luister- en leesvaardigheid en behandelen we allerlei uitdagende thema's van Faqta. (een combinatie van Natuuronderwijs, Aardrijkskunde, Techniek en Geschiedenis)

In groep 6 starten we met de topografie van Nederland. Groep 7 breidt de topografische kennis uit met de kaart van Europa. Tegelijkertijd worden de atlasvaardigheden verder getraind.
Twee keer per week krijgen de kinderen huiswerk mee naar huis en leren de kinderen om met een agenda te werken. In deze klas gaan we van het voorjaar tot halverwege het najaar ook een keer per week aan de slag in de schooltuin. Natuurlijk wordt de eigen oogst gezamenlijk in de keuken tot iets lekkers bereidt en samen opgegeten.
Vanzelfsprekend wordt er het hele jaar ook gewerkt aan het verbeteren en versterken van de werkhouding en de concentratie.